Utdanning

I flere år har jeg undersøkt muligheten, for å kunne bestå videregående skole en gang for alle. Veien min dit har hvert humpete og dumpete, men nå står jeg midt oppi for å fullføre det. Det er en god følelse å sitte med. Tidligere år, har jeg ringt rundt til ulike skoler, samordnet opptak, vært på møter med ulike rådgivere, sendt eposter med ulike privatist skoler. Hverken eller av disse instansene klarte å komme med et svar som passet for mitt behov, i hvert fall det ønsket jeg satt med da.

Vinteren 2018 hadde jeg gått lei av å være i en så kaldt “limbo-tilstand”, hvorav jeg kun trengte en karakter for å få studiekompetanse. Ettersom jeg alikevell skulle sette meg tilbake på skolebenken, tok jeg like gjerne å søkte om plass ved tre ulike kurs, hos Metis Privatistskole. Jeg endte opp med å få plass hos dem, men ikke til alle opprinnelige ønskene mine. Til et av fagene (det viktigste for min del), måtte de avlyse det kurset. Siden jeg var den eneste som hadde meldt meg på kurset. Det er forståelig, men det gjorde det tyngre for min del. Til å gjennomføre studeringen i faget.

Dersom du skulle vært en som undres over hvorfor jeg har vært tilbaketrukken, både når det kommer til sosiale medier, blogg og livet ellers. Da er utdanningsforløpet jeg har holdt på med i år, grunnlaget for dette. Mellom slagene, har jeg gitt livstegn på både instagram og snapchat. I den forbindelse, har jeg kanskje ikke vært like flink med bloggen. Dette beklager jeg. Fokuset mitt på utdanningen min, er veldig viktig for fremtiden min. Jeg er over gjennomsnittet lei av dette “limbo-stedet” jeg hviler på.

Et eldre bilde av meg, tatt i Holzweiler butikken på Fornebu S året 2015.

Her har jeg lyst til å trekke inn et sitat, en ubeskrivelig god venn av meg gjentatte ganger bruker om meg. Hovedgrunnen til at jeg ønsker å gjøre det, er for å trekke vedkommende frem i omgangskretsen min, samtidig som jeg vil berike livet hennes med positivitet, glede og varme omtanker. Sitatet er sagt av min gode venninne Isabell, og er følgende:

Du er en av få jeg kjenner, som jobber iherdig med fokus rettet mot fast arbeid og utdanning. Samt at du er en geitebukk når det kommer til å være hardt arbeidende. Det faktum at du sitter her idag, og er uten fast arbeidet er usedvanlig trist. Din vennlighet og godhet samt ressursene du sitter med. Burde være mer enn nok til å gi deg en eller annen form, for arbeid med god inntektsmulighet.

De siste to månedene, har flere fraser fra dette sitatet gått på repeat over flere dager. Dette har gjort at jeg har innsett realiteten i sitatet oven for meg, og bruker det ufattelig mye til hjelp. Både som motivator, men også for å gi meg selv glede. Under situasjoner som er vanskelige og tunge. I den forbindelse, vil jeg nå fortsette å si litt om hvilke fag jeg faktisk har tatt opp dette året her.

Fagene jeg har tatt i år er Sosialkunnskap, Psykologi 1 og Norsk Hovedmål som privatist. Dette har jeg gjort for å bedre vitnemålet mitt fra videregående skole. Innimellom, er dett en faktor flere må igjennom. For å kunne ende opp på utdanningsforløpet de ønsker. For meg, så er den veien tung og humpete, men jeg har holdt ut så lenge, jeg holder ut den siste milen frem til dørkarmen.

To av fagene jeg har tatt i år, er jeg ferdig med og fullført. Over høsten, er det kun et fag, og klarte jeg å komme meg helskinnet gjennom to fag før sommeren. Klarer jeg det ene faget nå frem mot vinteren. Her kommer sitatet til venninnen min opp igjen. Jeg er en geitebukk, og jeg elsker det! Jeg er sta, og det motiverer meg til å komme meg ut av dette “limbo-stadiet.”

 

Et bilde lagt ut på snapchat / instagram tidligere i år, for å uttrykke gleden min over å ha bestått eksamenene før sommeren.

Ønsker dere alle sammen en fremdeles fin, og god dag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg