Tendinopati

Helt i begynnelsen for å kunne skrive dette innlegget her, skrudde jeg på spillelisten min. Denne spillelisten har vært heldig å få navnet Energetic Songs, og første sang ut er Michela – Chameleon etterfulgt av Billie Eilish feat Justin Bieber – Bad Guy. Like raskt som det tar å finne frem denne spillelisten, tok det skriveprogrammet jeg bruker til å ikke gjenkjenne tittelen for dette innlegget. Dette fikk meg til å tenke over om det vil også være slik for dere. At dere ikke vet det heller. For da jeg fikk høre om det, viste jeg heller ikke om det. Ikke rart det! For det er jo fagterminologisk ord innenfor helsefaget.

Tendinopati? Hva er dette egentlig, og hvordan blir ordet om en skal analysere det. Rett ut fra å se på ordet. Ålreit, la oss begynne TEN-DINO-PATI. TEN = TI = 10, DINO = DINE = DINOSAUR, PATI = PATE = PRATE. Ti dine prate? Nei. Dette kan ikke stemme. Etter raskt overblikk av mitt forsøk på å være underholdene, ser jeg at ordet blir nogenlunde i denne retningen her ten-dine-prate. Selv ikke det hørtes rett ut, men kreativt kan vi jo muligens fortelle oss at det er. Dersom du skulle trenge bedre forklaring på ordet, vil jeg anbefale deg å klikke her.

Tankeganen min for dette humoristiske, men seriøse innlegget var for å opplyse om hvordan jeg har det i disse stunder. Jeg kan være så målrettet, geitebukk eller sta som jeg vil. Men det fjerner ikke det faktum at kroppen prøver å fortelle meg det motsatte. Ut ifra hvordan de siste fire årene har hvert for meg, er jeg ikke overrasket på noen som helst måte. Flere bekjente har faktisk oppfordret meg til å slappe mer av og ta det med ro. Jeg vil rett og slett ikke lytte. Av en hovedgrunn jeg ikke er så begeistret over, men det vil komme til uttrykk de kommende dagene. Trolig over helgen.

Fotograf Roy Erik Brynjulfsen

Bildet jeg har lagt ved, er det min godeste venn Roy som har tatt. I forbindelse med et skoleprosjekt, da han gikk på Bilder Nordic. Først og fremst, vil jeg takke deg for å ha lagt merke til at jeg så interessant ut, og i tillegg har en historie å fortelle. En person med sterk historie å fortelle og trengte en inngangsvinkel, samt dytt i riktig retning. Det settes pris på. Hadde det ikke vært for deg, ville jeg ikke tatt til motet å innse at jeg har en stemme, og kan utgjøre en forskjell for en god del andre mennesker. Denne stemmen skal høres, så om jeg må skrive eller fotograferes for å bli hørt.

Men tilbake til det jeg hovedsakelig skulle komme frem til. Tendinopati er et mer finere ord enn senebetennelse. Dette har jeg over de siste fire årene klart å pådra meg i begge anklene, rettere sagt ved Akillesen. Noe som nå i sommer var på sitt verste, og da tok jeg fatt på saken og har til nå allerede vært igjennom tre timer med fysioterapi hos en manuellterapeut. Historikken min angående behandlere, leger og tilsvarende er kaotisk. Ble oppmerksom på dette for halvannet år siden, i en annen forbindelse.

Ettersom omfanget av tendinopatien var kraftigere en antatt i begynnelsen, er hyppigheten av fysioterapi timene akkurat nå ukentlig. Jeg gleder meg til hver time, for jeg lærer mer om hvorfor kroppen snakker til meg på den måten den har. Samtidig får et verktøy å bruke for akkurat dette.

Fotograf Roy Erik Brynjulfsen

Et innlegg om Tendinopati er nok interessant for enkelte av dere, men for at jeg skal ha muligheten til å kunne fortsette min videre dagsplanen, må jeg nesten løpe nå. Planen min fremover er å fortsette å skrive innlegg, om livssituasjonen min, mine interessefelt og annet interessant som skulle dukke opp. Håper fler av dere har tålmodigheten ved sin side, og klarer å holde ut frem til jeg får futt på skrivingen min igjen. Jeg elsker å skrive, og det å briljere med kunst og kreativitet er noe jeg jobber iherdig med å få til.

Jeg ønsker dere virkelig en god torsdag, og håper at regnet ikke gjør dere vær syke!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg